miercuri, 7 ianuarie 2015

10 lucruri de facut in Moinesti

Orasul Moinesti este unul in care oportunitatile sunt infinite, asa ca m-am decis sa fac un ghid pentru moinesteanul incepator. Acestea sunt 10 lucruri pe care trebuie sa le faci ca sa te simti un moinestean adevarat:

1. Sa-i dai 5 mii si-o paine lu Mariana Tiganca, 5 mii si o pereche de ghete de fotbal lu Melania si 5 mii si-o tigara lu Stela.
2. Sa mergi la Ghizela cu 20 de prieteni, toti 20 sa comande un ceai si tu sa nu comanzi nimic si sa va dea afara pentru chestia asta.
3. Sa vizitezi gradina zoologica Spiru, unde sute de animale sunt tinute captive, saracele. Si sa le dai de mancare printre gratii, in pauze.
4. Sa te gandesti unde iesi in seara asta, apoi sa-ti dai seama ca n-ai de ales decat intre vreo 3 locuri, toate asemanatoare. Apoi sa incepi sa plangi singur si trist, si daca n-ai terminat inca liceul sa astepti cu nerabdare sa pleci din orasu asta sau daca l-ai terminat, sa te intrebi de ce te mai intorci in orasu asta.
5. De ce sa te mai intorci: prietenii. Sa ai prieteni in Moinesti...pe care sa-i suni si sa-i chemi afara si sa-ti zica "Pai stii...trebuie sa ies cu prietena sa plimbam cainele dupa ce spalam pisica ca a stricat canapeaua si a venit un vecin care voia ceva de la mine si m-a sunat si mama. Imi pare rau." Si apoi sa zici "dar...dar..." dar sa-ti dai seama pe urma ca de fapt e mult mai distractiv sa stai in casa si sa canti Fuego langa brad decat sa iesi in oras, sa ingheti, apoi sa mergi in localul unde ai mai fost si aseara, si alaltaseara si rasalaltaseara...si sa asculti acolo Fuego.
6. Sa astepti deschiderea unui local nou, si cand se intampla asta, cam odata la doi ani, sa te bucuri, asa cum o face toata lumea si sa mergeti toti acolo. La inceput o sa fie fain, alea alea, toata lumea din oras o sa fie acolo, restul cafenelelor, barurilor, restaurantelor o sa fie parasite. Dar apoi isi da lumea seama ca e la fel ca celelalte locuri si totul revine la normal.
7. Sa traiesti periculos pe la 12 noaptea mergand cu un hanorac alb pe tine pe langa blocu negru sau mai sus de piata. Eventual poti sa porti pe tine si un semn cu "da, am un telefon pe care as dori sa-l inmanez unei persoane de alta etnie si da, i-as da si 5 lei sa-si ia un salam." Apoi cand te intalnesti cu o persoana de alta etnie sa-i zici initial ca n-ai niciun ban la tine, apoi cand iti adreseaza replica "pe controlatea si furatea?". sa zambesti frumos, apoi sa razi, apoi sa fugi strigand "Mami!". Sau mai bine tii 1 leu pregatit pentru asta.
8. Sa parchezi masina langa parcu tei, Aici exista 2 posibilitati: iarna mai mult o faci ca sa cauti un loc privat, dar apoi realizezi ca in stanga si in dreapta ta sunt alte 2 masini parcate cu acelasi scop iar vara ca sa asculti muzica de la alte 5 masini parcate acolo sau sa le arati ca muzica ta e mai smechera.
9. Sa mergi prin centru si sa le spui tuturor "Buna ziua!/Saru mana!/Salut!" pentru ca ii cunosti pe toti, dat fiind ca orasul e asa mic. Apoi daca mai esti cu cineva, ii si barfesti oleaca, mai ales daca nu i-ai mai vazut de mult sau daca s-au combinat, sau despartit, sau daca si-au luat ceva nou, sau daca nu si-au mai luat ceva nou de prea mult timp. Orice.
10. Sa iti fie foame tare si sa n-ai chef sa mananci la mama acasa, sa vrei niste pizza Tisu, ca e buna, da' doar n-o sa mananci acolo la ei, apoi sa te gandesti la alta pizza, dar Davisu e prea departe si la Rotiserie nu vrei sa te duci ca o sa mirosi toata ziua a carnati si caltabosi. Apoi te gandesti la un fast si mergi la ala de langa liceu da' nu e deschis, apoi ala de langa parcu' primariei pare cam scarbos. Baganias, iar tre sa mananc la McPoc.

4 comentarii:

  1. Personal, mi se pare ca ai scris un cacat. Pe langa asta, faci si o gramada de dezacorduri. Daca nu stii sa scrii corect, nu mai scrie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai uitat de cafeaua la 5 mii de la McPoc :)))
    Ps: personal, cred ca pe Anonimii astia ii doare adevarul :))

    RăspundețiȘtergere